ΤΙ ΤΡΩΕΙ Ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ

Οι περισσότεροι από εσάς πιστεύετε ότι οι διαιτολόγοι βρισκόμαστε μονίμως σε ένα καθεστώς αυστηρής δίαιτα, σκληρής άσκησης, δεν πίνουμε αλκοόλ, δεν τρώμε ποτέ γλυκά, junk food και πάντα όταν βγαίνουμε έξω παραγγέλνουμε σαλάτα. Η αλήθεια είναι λίγο πιο απλή, χωρίς μυστικά και μαγικά μαντζούνια. ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ είναι η απάντηση.

Αρχικά, δεν αγαπάμε καθόλου την πείνα. Ποτέ δε φτάνουμε σε σημείο να γουργουρίζει το στομάχι μας. Έχουμε πάντα κάτι μαζί μας, ακόμα και αν είμαστε όλη μέρα εκτός σπιτιού. Φροντίζουμε να τρώμε ανά 3-4 ώρες, όχι με την υπενθύμιση του κινητού μας, αλλά γιατί έτσι έχουμε εκπαιδεύσει τον οργανισμό μας. Συνήθως προτιμάμε φρούτα, μας δίνουν «ενέργεια» και λαμπερή επιδερμίδα!

Ποτέ δεν τρώμε στο πόδι! Απολαμβάνουμε τα γεύματα μας καθισμένοι κάπου και τρώγοντας αργά, ακόμα και αν αυτό είναι ένα τοστ.

Έχουμε ένα κύριο γεύμα μέσα στην ημέρα, το οποίο τρώμε είτε το μεσημέρι παίρνοντας μαζί ένα τάπερ στο γραφείο, είτε το βράδυ όταν επιστρέψουμε σπίτι. Ωστόσο αν δεν προλάβουμε να ετοιμάσουμε φαγητό για να πάρουμε στη δουλειά, θα φάμε κάποιο ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι όπως μια αραβική με λαχανικά και κοτόπουλο.

Η ζωή μας έχει πολύ χρώμα! Εντάσσουμε τα λαχανικά όπου μπορούμε στη διατροφή μας, σε σάντουιτς, σε τοστ και σε μαγειρευτά φαγητά. Τρώμε καθημερινά φρεσκοκομμένες σαλάτες, τις οποίες προτιμάμε να καταναλώνουμε πριν το φαγητό. Επίσης, επιλέγουμε να τρώμε πάνω από 3 διαφορετικά χρώματα φρούτων την ημέρα.

Τρώμε και εμείς γλυκά-junk food, αλλά με τρόπο. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε το ίδιο DNA, το οποίο μας οδηγεί στην κατανάλωση θερμιδογόνων τροφίμων. Όμως, θα φάμε γλυκό όταν το έχουμε πραγματικά ανάγκη και όχι όταν το μυαλό μας θέλει λανθασμένα να μας κάνει να νιώσουμε παροδικά περισσότερο χαρούμενοι ή λιγότερο μόνοι! Επίσης, έχουμε κοινωνική ζωή. Αν η παρέα μας επιλέξει να πάει για σουβλάκια, θα ακολουθήσουμε. Και στις δύο όμως περιπτώσεις θα φροντίσουμε να κάνουμε την πιο σωστή επιλογή, πχ δεν θα συνοδεύσουμε το γλυκό μας με παγωτό και θα πάρουμε την μικρότερη ποσότητα που μπορούμε να βρούμε ή θα αφήσουμε λίγο στο πιάτο. Στο σουβλάκι μας δεν θα βάλουμε τηγανητές πατάτες και σως διπλασιάζοντας τις θερμίδες που έχει ένα απλό σουβλάκι με καλαμάκι κοτόπουλο, λαχανικά και μουστάρδα ή γιαούρτι (νοστιμότατο είναι και έτσι!).

Ποτέ δεν φτάνουμε στο σημείο να χρειαστούμε δίαιτα, γιατί στη διατροφή μας υπάρχει ισορροπία.