ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου

H Kωνσταντίνα Παπαγεωργίου είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής (B.Sc) Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Διαιτολογία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με βαθμό πτυχίου 8,9 «Άριστα».

Εργάστηκε στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης για τα νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου ανέλαβε τη διαιτητική διαχείριση και συμβουλευτική περιστατικών διαχείρισης βάρους και χρόνιων κλινικών παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η καρδιαγγειακή νόσος, η υπέρταση, η χρόνια νεφρική νόσος και οι νεοπλασίες. Εκπαίδευσε διατροφικά ομάδες ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Επιπλέον, απασχολήθηκε στο διαιτολογικό γραφείο «Απίσχνανσις» του Δημήτριου Γρηγοράκη και συνεργάστηκε με την επιστημονική ομάδα «Λόγω διατροφής».

Ερευνητικό ενδιαφέρον της Διαιτολόγου αποτέλεσε η ανίχνευση διατροφικού κινδύνου σε νοσηλευόμενους ασθενείς στα πλαίσια του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος «Νutrition Day-worldwide», με στόχο την επαγρύπνηση σχετικά με τη νοσοκομειακή δυσθρεψία. Αποτελέσματα της πτυχιακής της εργασίας δημοσιεύτηκαν στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN). Eπιπρόσθετα, εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή, μελετώντας την επίδραση του λιπιδαιμικού προφίλ στον καρδιαγγειακό κίνδυνο στα πλαίσια της μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης «ΑΤΤΙΚΗ».

Από το 2013 εργάζεται ιδιωτικά, αναλαμβάνοντας αποτελεσματικά πληθώρα περιστατικών. Στα πλαίσια της εργασιακής της εμπειρίας εξειδικεύεται στη διαχείριση παχυσαρκίας και υπέρβαρου, στη μακρόχρονη διατήρηση του απολεσθέντος βάρους και στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 & 2. Επίσης, από το 2017 είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο διαβητολογικό ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου «Τζάνειο» Πειραιά.

Η επιστήμη της Διατροφής ήταν για εκείνη ανέκαθεν η μοναδική επιλογή, καθώς σε μικρή ηλικία ανακάλυψε το παράλληλο ενδιαφέρον της προς τις επιστήμες υγείας και την καλαισθησία. Υποστηρίζει απόλυτα το ρητό «η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω» και πως η διατροφή, πέρα από μέσο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και πολλών νοσημάτων, είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης πολυάριθμων ασθενειών, ευεξίας και καθυστέρησης της διαδικασίας της γήρανσης.

Η Διαιτολόγος είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διατροφής και της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ) του συλλόγου, αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της Διαιτολογίας μέσω παρακολούθησης της διεθνούς βιβλιογραφίας και συνεδρίων. Συχνά βρίσκεται καλεσμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές, ομιλίες και συνέδρια,  ενημερώνοντας το κοινό για θέματα υγείας και διατροφής.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ